Képzéseink
 

A Budapest Esély Nonprofit Kft. intézményi akkreditációja 2009. április 22-tól 2013. április 22-ig érvényes (AL-2005).

Az intézményi akkreditáció követelményeként létrehozott Képzési Csoport a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda részeként működik. Fealadata a cég kialakult profiljának, piaci pozíciójának megfelelő képzések folytatása, illetve új képzések szervezése egyaránt fontos számunkra. E mellett kiemelten fontos az együttműködés a KMRMK  programjainak megvalósításában, munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása (akkreditált programjaink tematikája szerint). Kiemelt feladatunknak tekintjük az államilag finanszírozott, sikeresen elnyert projekttámogatások terhére szervezett felnőttképzési programjaink a célcsoportok  igényeihez minden tekintetben (időpont, gyakoriság, helyszín, tananyag) alkalmazkodjon. Projektjeinkbe elsősorban a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű embereket, hajléktalan, roma származású, tartósan munka nélkül lévő, alacsony iskolázottságú vagy épp idősebb, illetve gyesről visszatérő álláskeresőket vonjuk be. A tréningeken/programokban résztvevőket a munkaerő-piaci elvárásokra készítjük fel. Folyamatosan indítunk képzéseket az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által támogatott munkanélküliek számára.

Kommunikációs és munkahelyi esélyegyenlőséggel kapcsolatos képzéseinket a munkáltatók egyre bővülő körének is nyújtjuk, ezzel is segítve a befogadó munkhelyek kialakítását. 2011-től a szakemberek számára is kínálunk a szociális, oktatási vagy egyéb kötelező szakmai továbbképzésekbe illeszkedő tréningeket.

2011-ben új feladatként merül fel a Főváros esélyegyenlőségi tervében való közreműködés, az érzékenyítést és az ügyfélbarát szolgáltatóhelyek, dolgozóbarát munkahelyek kialakítását segítő képzések fejlesztése és széleskörű terjesztése. Ennek keretében a Főváros támogatásával egyes képzéseink a Főváros, a kerelületek és intézményeik dolgozói számára 2011-ben térítésmentesek.

A Képzési Csoport végzi saját dolgozóink képzési szükségleteinek gyűjtését és elemzését, a rendszeres belső oktatások, tájékoztató- és továbbképzések szervezését.

Nagy gondot fordítunk arra, hogy oktatóink szakmai felkészültségük mellett megfeleljenek a pontosság, következetesség, megbízhatóság és rugalmasság kritériumainak. Az oktatók megfelelő szakirányú és szintű végzettséggel, a felnőttképzés területén több éves múlttal és tapasztalattal rendelkeznek, kisebb részben  az intézmény alkalmazottai nagyobb részben beszállítók.

Felnőttképzési tevékenységünk a képzésekhez tartalmazó szolgáltatásokat is tartalmaznak. Előzetes tudásszint felmérést igény szerint, térítésmentesen végezzük legtöbb képzésünk esetén, kérdőíves vagy csoportos beszélgetéses formában. Az álláskeresők és projektjeink résztvevői Pályaorientációs, pályakorrekciós és elhelyezkedési tanácsadáson vehetnek részt, Álláskeresési technikákat tanulhatnak, ezeket többnyire a projekt, vagy a közszolgáltatás keretében nyújtott munkaerőpiaci-tanácsadás kerete finanszírozza. Képzési szükségletek felmérését álláskeresők vagy munkáltatók számára is végezzük, többnyire térítéses formában. A felmérés pontosan meghatározza a betölthető feladatkör betöltéséhez szükséges képességek, ismeretek körét, illetve a szakmai feltételeket, és az azok megszerzéséhez szükséges képzési útvonalat.

Egyéb tevékenységünk elsősorban munkáltatók számára nyújtott munkahelyi esélyegyenlőséggel kapcsolatos tanácsadás, egyéni vagy csoportos vezetői tájékoztatás, illetve a munkáltatói rendszer helyzetfelmérése esélyegyenlőségi szempontból. Ezek a szolgáltatásaink képzéseinkhez csak közvetetten kapcsolódnak.

Az alábbi linkekről letöltheti a képző intézmény utolsó beszámolójának rövidített változatát, az aktuális évi képzési árlistát és a képzések ez évi ütemezését.

Meghirdetett képzéseinket szokásosan a Budapest, VIII. kerület Őr u. 5-7. alatt tartjuk, céges megrendelésre vagy megfelelő jelentkezőszám esetén bármely képzésünket más, akár vidéki helyszínen is megszervezzük.

Képzéseinkre jelentkezhet: info@pestesely.hu

Egyedi árajánlatot kérhet: Erdélyi Tea képzési vezetőtől (erdelyi@pestesely.hu)

További információt a fenti mélcímeken, vagy személyesen, a fenti címen, félfogadási időben kérhet. (Ügyfélfogadás: hétfőtől csütörtökig 9-15 óráig)

Képzéseinket stratégiai partnerünk, a Victum Kft. segítségével tervezzük és szervezzük.

 
Ugrás a lap tetejére