RE-Szoc Projekt


RE-Szoc projekt
Szerződésszám:
BM–19–E–0026
Finanszírozó: 
Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács
Megvalósító: Budapest Esély Nonprofit Kft.
Partnerek: Szubjektív Értékek Alapítvány és Fókusz Alapítvány
Támogatási időszak (project periode): 2019.08 – 2020.04
Budapest Esély támogatásának összege forintban: 5.999.000

A Budapest Esély Nonprofit Kft. (mint főpályázó) 2019.08.01 és 2020.04.30 között, a Szubjektív Értékek és a Fókusz Alapítvány közreműködésével, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács 5.999.000 Ft támogatásával, valósítja meg “RE-Szoc” elnevezésű (BM–19–E) projektjét.

A projekt általános célja a bűnmegelőzés. A célcsoportot és a projekt koordinációt a Budapest Esély adja, az egyedi drámapedagógiai és fotóművészeti terápiás módszereket a Szubjektív Értékek és a Fókusz Alapítvány.

A projekt konkrét célja, hogy komplex művészetterápiás eszközökkel segítsék a társadalmi beilleszkedést mindazoknál, akik akár elkövetővé, akár áldozattá válás tekintetében veszélyeztetettek. A megközelítőleg fél évig tartó művészetterápiás dráma és fotó foglalkozásokat végig szakemberek kísérik. A bevont személyek olyan, kulcsfontosságú kompetenciákra tesznek szert, mely indirekt módon, de szilárdan épülnek be személyiségükbe, előmozdítva ezzel, hogy a társadalom hasznos tagjaként próbáljanak érvényesülni. A projekt nem csupán az elkövetőkre, hanem az áldozattá válás által veszélyeztetettekre is hangsúlyt fordít. A program végén a bevont személyek színpadi előadása és fotókiállítása is tükrözi majd az eredményeket.


TÁMOGATÓINK